Ο καρκίνος αποτελεί επί του παρόντος σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Tα αποτελέσματα των μελετών που συγκεντρώνονται παγκοσμίως από το Διεθνές Ερευνητικό Ταμείο για τον Καρκίνο υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WΗΟ), καταδεικνύουν ότι το 30% των καρκίνων προλαμβάνεται.
Η διατροφή, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η σωματική δραστηριότητα, η παχυσαρκία, είναι βασικοί προδιαθεσικοί παράγοντες που έχουν έως τώρα συσχετισθεί με την εμφάνιση καρκίνου.
Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την κατανόηση της σχέσης μεταξύ διατροφής και καρκίνου. Επιμένουμε στην υιοθέτηση μόνο Επιστημονικά Αποδεδειγμένων Διατροφικών Συστάσεων από Παγκόσμιους ή Εθνικούς Οργανισμούς Υγείας όπως το World Cancer Research Fund International /WHO, Societe Francophone Nutrition Clinique et Metabolisme, US.National Institute for Cancer, European Society for Enteral and Parenteral Nutrtion, Academy of Nutrition and Dietetics,UK.