Διατροφικοι Μυθοι στον Καρκινο

Η ελεύθερη και ανώνυμη διακίνηση απόψεων επί παντός επιστητού επηρεάζει αρνητικά την υγεία των καρκινοπαθών, οι οποίοι, στα πλαίσια της ανησυχίας για την πορεία της υγείας τους, τείνουν να υιοθετούν ακόμη και επικίνδυνες πρακτικές.

Τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσφέρονται για διάχυση «γνώσεων» ή «εγγυημένων διατροφικών παρεμβάσεων» από αναρμόδια άτομα.

Απαιτείται βέβαια ειδική γνώση για την απομυθοποίηση των κατά καιρούς ειδημόνων γι’ αυτό και Η Επιστημονική Ομάδα του Φοίνικα, σε αυτή την ενότητα, καταβάλει προσπάθεια σοβαρής ενημέρωσης και αποκατάστασης της αλήθειας, για όσα κατά καιρούς διακινούνται σε σχέση με την διατροφή των καρκινοπαθών. Επιμένουμε στην υιοθέτηση μόνο Επιστημονικά Αποδεδειγμένων Διατροφικών Συστάσεων από Παγκόσμιους ή Εθνικούς Οργανισμούς Υγείας όπως το World Cancer Research Fund International /WHO, Societe Francophone Nutrition Clinique et Metabolisme, US.National Institute for Cancer, European Society for Enteral and Parenteral Nutrtion, Academy of Nutrition and Dietetics,UK.