Από την 1η Διεπισημονική Προσέγγιση με θέμα ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΚΑΧΕΞΙΑ που πραγματοποίησε ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ε.Δ την Τετάρτη στις 6 Ιουνίου η 1η Διεπισημονική Προσέγγιση με θέμα ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΚΑΧΕΞΙΑ που πραγματοποίησε ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

Την ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΙΝΙΚΑ κ. Ευθύμιος Γκότσης ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή και το έργο του ΦΟΙΝΙΚΑ.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας του ΥπουργείουΥγείας κ. Σταυρούλα Κατσικάρου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Κυριακή Μυστακίδου η οποία ως πρόεδρος της ημερίδας αναφέρθηκε στην σημασία της διατροφής των καρκινοπαθών.

Η Dr. Νεφέλη Λαγοπάτη ως βιολόγος αναφέρθηκε στην ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΚΑΧΕΞΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΥΤΤΑΡΟΥ, ο Dr. Ιωάννης Πατέρας αναφέρθηκε στην ΚΑΧΕΞΙΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΣΤΟΥ, στην συνέχεια ο Αρχίατρος Κων. Μπαλλάσης προσέγγισε το θέμα από την πλευρά του ογκολόγου , η Υπολοχαγός (ΥΦ) Αγγελική Μπαμπάκα το προσέγγισε ως φαρμακοποιός, ο Επίατρος Ιωάννης Γεωργακόπουλος ως ακτινοθεραπευτής, ο Επίατρος Στυλιανός Βελονάς ως φυσίατρος, η κ. Ηλιάννα Τσικρικού ως διαιτολόγος και η Υποσμηναγός (ΥΓ) Όλγα Αποστολακοπούλου ως νοσηλεύτρια.

Τέλος η Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου Καρκινοπαθών ”ΑγκαλιάΖΩ” παρουσίασε το Εγχειρίδιο Ογκολογικής Διατροφής ”Διατροφή και Καρκίνος” το οποίο συντάχθηκε από τον ΦΟΙΝΙΚΑ με χρηματοδότηση από τον παραπάνω Όμιλο για να διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους ασθενείς.

Η ημερίδα έκλεισε με τον γραμματέα του ΦΟΙΝΙΚΑ που αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης του ΦΟΙΝΙΚΑ.

Ολοκληρώνοντας την ημερίδα ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ προσέφερε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους εξαιρετικούς ομιλητές τιμώντας τους για την παρουσία τους.